Tentoonstellingen

Water loopt niet van een leien dakje piss & love Made in Belgium
De industriële revolutie heeft tot op vandaag de economie, de politiek en de sociale betrekkingen in ons land grondig gewijzigd. Onze permanente tentoonstelling, Made in Brussels, beschrijft het industrieel verleden van Brussel doorheen de geschiedenis van haar productie. 

Bij het begin schetst de tentoonstelling Made in Brussels een beeld van de manier waarop Brussel zich heeft ontwikkeld rondom haar industrie. Vervolgens belicht de tentoonstelling vier essentiële industriële sectoren van de stad en haar geschiedenis. De sector metaal, waarvan de site van de vroegere Compagnie des Bronzes een bevoorrechte getuige is. De sector hout, essentieel element voor de bouw en de ruimtelijke inrichting van een stad. De textielconfectie, historisch een van de belangrijkste sectoren in Brussel. Tenslotte de voedselproductie die het steeds groeiend aantal bewoners heeft gevoed.

Iedere module is opgebouwd rond twee toonaangevende machines die de mogelijkheid bieden een aantal thema’s te ontwikkelen: de technieken, de geschiedenis van een bedrijf, de werkomstandigheden van de arbeiders, thuiswerk of werk in de fabriek, de handel, enz. De diversiteit van elke sector wordt toegelicht aan de hand van gefabriceerde producten.

U vindt alle praktische informatie van ons museum – adres, uurrooster, contact – door hier te klikken.