LEVEN De sociale beroepen, 100 jaar geschiedenis en vorming

Forex 255x137 OK B

Wie zijn de sociale werkers ? Wie zijn die vrouwen en mannen die hulp en bijstand bieden aan personen in moeilijkheden van alle leeftijden, uit alle milieus, in alle omstandigheden ? Wie zijn die professionals die luisteren , raad geven, informeren, contacten leggen , opvoeden projecten ontwikkelen... helpen om door het leven te gaan?

In de loop van de voorbije honderd jaar werd sociaal werk geprofessionaliseerd en ontstond daarvoor een volwaardige opleiding. Sociaal werk werd ook gediversifieerder en complexer.

De tentoonstelling Leven toont die evolutie tot vandaag en de uitdagingen voor morgen.


 foire du midi 1 copie  garcons banc copie  groupe enfants - educatrices Middelkerke copie

Met de tentoonstelling STRAATHOEKWERKERS. BOUWSTENEN VAN VERBINDING, Een tentoonstelling ontworpen door Dynamo International, Internationaal netwerk van sociale straathoekwerkere. Zoals veel sociale beroepen, werken de straathoekwerkers vaak in de schaduw en wordt hun werk ondergewaardeerd. Fotografe Véronique Vercheval heeft gedurende een heel jaar deze sociale werkers gevolgd in België en in zes andere landen. Haar foto’s werpen een licht op het werk van deze stille krachten, die contacten leggen, de eerste en laatste schakels van de opvoedingsketen en de sociale hulp.

 Capture decran 2018-12-04 a 16.01.44


Geleide bezoeken

Visites guidées par des travailleurs de rue avec les associations Traces de rue et Dynamo International. [Gratuit]

EXPO STRAATHOEKWERKERS. BOUWSTENEN VAN VERBINDING.

Samedi 9 février à 14h30 - FR

Samedi 16 mars à 14h30 - Nl

RONDLEIDING IN MOLENBEEK

Vrijdag 22 februari van 12u30 tot 13u30 – Fr

Vrijdag 29 maart van 12u30 tot 13u30 – Fr

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. AFSPRAAK IN LA FONDERIE

L

jusqu’à aujourd’hui et les enjeux pour demain.

FWB QUADRI HORI2

LogoCocofFondWebsite

Region FR RGB

Facebook

U bevindt zich hier: Accueil Onthaal NL Tentoonstellingen Tentoonstellingen Tijdelijke tentoonstelling LEVEN De sociale beroepen, 100 jaar geschiedenis en vorming