Inleiding

Wat waren de uitdagingen en de gevolgen van de Industriële Revolutie in Brussel en hoe is de stad sindsdien geëvolueerd?

 lightsite3  Sinds dertig jaar bestudeert de vzw La Fonderie de economische en de sociale geschiedenis van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De vzw La Fonderie is gevestigd aan de oevers van het kanaal, op de site van een oude gieterij van kunstwerken (la « Compagnie des Bronzes » 1854-1979). Daar biedt het museum een unieke kijk op de geschiedenis van de stad, haar actualiteit en haar wording, terwijl het streeft naar de valorisatie van haar industrieel erfgoed.

La Fonderie zet zich in om de herinnering aan dit verleden levendig te houden, en deze inzet is opgebouwd rond verschillende assen: het museum geeft een tijdschrift uit, en het organiseert geleide bezoeken en pedagogische animaties. Het museum illustreert de geschiedenis van de arbeid in Brussel en het verzamelt voorwerpen, documenten en getuigenissen over het industriële verleden van de stad. Daarnaast stelt La Fonderie ook nog een documentatiecentrum ter beschikking van het publiek.

FWB QUADRI HORI2

LogoCocofFondWebsite

Region FR RGB

Facebook

U bevindt zich hier: Accueil Onthaal NL Onthaal Inleiding